Totul este la fel oricat de mult timp ar trece. Nimic nu se schimba si chiar daca s-ar intampla asta , nu s-ar observa. si dupa cum spunea cineva:
"Absurdul întrece realitatea. Realitatea întrece ficţiunea. Ficţiunea e realitatea mea, dusă la absurd."

marți, 10 noiembrie 2009

prea multe despartiri ,prea putine regasiri


"-Buna seara iubito te astept ca si cand , numai dragostea noastra ar mai fi pe acest pamant."

Am un singur loc in care ma pot uita la geam in timp ce fumul de tigara mi s-ar ridica la cer si ar ajunge pana in strafundul tavanului mult prea alb si mult prea imens.

Ziua dorm si noaptea ma trezesc cu muzica data la maxim in timp ce as ramane inconstienta printre atatea amintiri frumoase si idioate.

Pot sa imi scriu mie ca tot nu ma mai baga nimeni in seama ? Narcisismul din mine o sa iasa la suprafata mai mult ca niciodata , dar nu mai imi pasa de absolut nimic si nu o sa imi pese nici acum , cum nu mi-a pasat niciodata.. Si daca nu iti convine vezi ca in dreapta sus exista un X imens.. click si ai scapat de mine .


Draga mea Anne ,

Iti scriu aceste randuri pentru a te face sa intelegi ca lumea nu e asa cum vrei tu sa fie. Stiu , suna dur , dar ar cam trebui sa iti deschizi ochii , si sa realizezi ca am dreptate. O sa fiu sincera cu tine , chiar daca ce iti scriu o sa te doara mult , sau din contra o sa iti para constructiv pentru persoana ta , si nimeni altcineva in afara de tine.
Cum sa incep... Stii ca niciodata nu m-am priceput la inceputuri .. Esti asa cum crezi tu ca trebuie , dar in acelasi timp ii lasi pe altii sa te iubeasca sau sa te accepte dupa propriile lor conceptii , si incerci sa te mulezi pe ceea ce lor li se pare a fi bine , pentru ca nu vrei sa dezamagesti pe nimeni. Dar... te-ai gandit ca pe tine te distruge , ca persoana ma refer , lucrul asta? Am dreptate nu te contrazice cu mine ca te cunosc mai bine decat oricine altcineva pe lumea asta! Esti idioata ca plangi dupa baieti care poate ca nici nu au tinut la tine , si au fost cu tine pentru corp numai sau ca sa ti-o puna o data si gata .. stiu ca nu ai facut-o cu nimeni ,dar asta e adevarul . Si acei baieti care au tinut la tine pentru ce esti tu , i-ai dat la o parte , pentru ca te-au ajutat sa visezi , dar totusi ti la ei in continuare , si nu sti cum sa iti scoti amintirile cu ei din cap..dar mai ales din inima. Esti un copil nehotarat , care cauta multe si gaseste putine.Dar esti fericita cu tine , doar in momentele in care nu cazi in depresie sau negare.
Altceva despre tine.. Hmm.. esti desteapta! Da , asa e... Vreau sa spun ca mintea ta poate gandi multe , dar nu vrei tu sa recunosti . Esti incapatana numai atunci cand nu trebuie , esti visatoare mult prea mult , si te pierzi in visele tale , si negi ca realitatea nu e asa ca in visele tale. Esti creata si urasti asta , dar crede-ma ca frumusetea nu tine numai de asta , tine si de ce esti tu ca om , nu ca par (!!!).
Imi pare rau ca esti genul de om care vrea ca toti in jurul ei sa fie fericiti , pentru ca tu uiti de fericirea ta.Uiti ca trebuie sa fi si tu cu zambetul pe fata si incerci sa te ascunzi sub zambetul ala tamb si fals pe care il ai tot timpul pe chip , chiar si atunci cand plangi , pentru ca nu vrei pur si simplu sa ii lasi pe altii sa te ajute in momentele in care esti vulnerabila , pentru ca stim amandoua ce s-a intamplat cand ai facut lucrul asta. Dar asa nu rezolvi nimic..nu faci decat sa ajungi o depresiva care se ineaca in fum , iti spui tie insuti ca totul e ok , dar te minti cu nerusinare ...si stii asta.
Iti doresti multe...mult prea multe , si asta e motivul pentru care uiti sa traiesti , uiti ca viata nu e un vis , si vrei ca totul sa iti surada , ca sa poti zambi asa cum nu ai mai facut de mult prea multi ani. Vrei o viata in care nimeni sa nu se certe , tu sa fi o artista neinteleasa , iar el.... el sa fie cum vrei tu. Ei bine , draga mea , trezeste-te! Nu e cum crezi tu... Iarta-ma.
Iti ceri scuze mult prea des si dai dovata de dependenta de oameni , dai dovada de slabiciune si naivitate. Si tu sti tot ce iti scriu , dar negi , negi , negi ...ca si cum asta ar schimba ceva.Ai talentul de a-i binedispune pe cei din jurul tau , si nu iti place ca nimeni nu face lucrul asta si pentru tine .
Te gandesti la viitor si ti-l planifici , il vrei asa cum ti-l imaginezi , dar nu poti sa faci ce iti propui daca nu iti ridici curul de pe scaun si muncesti pentru el.Iti urasti tineretea tocmai pentru ce ti s-a intamplat. Stiu ca a fost greu sa suporti , dar nu mai poti schimba nimic din tot ce s-a intamplat. Stiu ca te doare si acum ,stiu ca nu mai ai incredere in oameni dar te atesezi usor de ei , si le permiti tuturor sa te raneasca in cautarea lor , a fericirii , a persoanei iubite , sau a orice de pe lume.
Esti un suflet inecat in mare , dar trebuie sa inveti sa inoti , pentru ca altfel te vei pierde pe tine insati , asa cum ai facut de multe ori.

Part aII-a dupa ce pleaca mama de acasa.

Un comentariu:

Dudu♥ spunea...

Sa citesti tu poezia "adolescenti pe mare"...o sa vezi ca nu e chiar asa greu. Am observat, ca adolescentii, si adolescentele in special, ca ele sunt cele vulnerabile si sensibile, au tendinta de a dramatiza lucrurile. Stiu...si eu am facut la fel...si poate inca fac. Dar faptul ca ne-a parasit cand aveam 12/13/14/15 ani, nu inseamna ca am pierdut iubirea vietii noastre. Stiu...stiu cum e sa versi lacrimile alea, cand de fapt ar trebui, abia atunci sa inveti cum sa saruti. Stiu... si doare, chiar doare. Dar trebuie sa ne ridicam. Nu putem sa asteptam ani dupa un idiot care oricum nu ne va da atentie, si ghici de ce...pt ca in fond, e un idiot. Si daca nu a realizat din prima cat valorezi... nu e de nasul tau.
Nu trebuie sa ne agatam, sa te agati, de o iluzie...de o naluca. Iti faci rau tie. O sa vina altii...si altii...si altii. Si stiu ca tu il vrei pe el...dar o sa vina altii.